donderdag 12 februari 2015

VERONTRUSTE PAROCHIANEN NEDERLAND: EEN NIEUW VERBOND !

Publicatie Theo Krabbe op 12 februari 2015

Verontruste Parochianen Nederland: een nieuw verbond !

Vanmorgen (12 februari 2015) werd door Theo Krabbe van TCTubantia aandacht besteed aan de oprichting van een nieuw verbond: Verontruste Parochianen Nederland.

Het is de bedoeling van de intiatiefnemer, oud-notaris, mr. Wim Gaalman om een enorme database van emailadressen te verkrijgen. Hiermee verbindt een ieder als Verontruste Parochiaan Nederland en zal alle belangrijke berichten de komende tijd per email ontvangen. Saamhorigheid en bemoediging is de leus van vele parochianen, en niet de ontmoediging van vele parochianen en vrijwilligers, die de kardinaal nu ingang heeft gezet.

De visie en het beleid van Kardinaal Wim Eijk - zoals door hem neergelegd in zijn brief aan alle prochianen (november 2014) moet worden "herijkt".

Kerksluitingen zullen wellicht de komende jaren onontkoombaar blijken, maar de komende 10 jaar 300 van de 332 kerken in zijn Aartsbisdom sluiten is een rigoreuze maatregel, die zal leiden tot een bijna totale ontkerkelijking, vooral op het platteland, maar ook in de steden.

De paus in Rome stimuleert voortdurend kleine geloofsgemeenschappen, de kardinaal doet het tegenovergestelde.

Kijk op de website Verontruste Parochianen Nederland en sluit u bij dit verbond aan om het beleid en de inzichten van de Kardinaal en de (meeste) bisschoppen tijdig te keren. Alvast bedankt !

Wim Gaalman